Warning: Declaration of QuietSkin::feedback($string) should be compatible with WP_Upgrader_Skin::feedback($string, ...$args) in /home/riseofdi/public_html/boardwithme/wp-content/plugins/ocean-extra/includes/wizard/classes/QuietSkin.php on line 12
Board with me Пловдив 2018 - Да си припомним | Board with me Пловдив 2019
Board with me Пловдив 2018 – Да си припомним

Board with me Пловдив 2018 – Да си припомним

Преди повече от година се състоя първият фестивал за настолни игри в Пловдив – Board with me 2018. Много неща се случиха тогава, някой от които вече сме забравили, а други ще помним дълго.

Нека в тази статия си припомним едни от най-ярките спомени от тогава.

Board with me Пловдив 2018 се състоя през април месец, когато тъкмо започвахме да си отдъхваме от зимата и се радвахме на първите топли и слънчеви дни. Организацията на събитието започна още през лятото на 2017г.

Кой организира Board with me 2018?

Цялата пловдивска общност, свързана с настолните игри отдавна мечтаеше за собствен фестивал. Такива събития вече се случваха в София и в други градове от години, но по някаква причина нашият град беше останал по-назад.

По това време в Пловдив се организираха различни събития за настолни игри. Това се осъществяваше от обикновени момчета и момичета – фенове на това хоби. С покачването на интереса към настолните игри се появиха 3 основни имена в града ни, свързани с тази дейност. Те бяха основните виновници за развитието на хобито в Пловдив. Това са:

  • Неправителствената организация МСМРБ
  • Организаторите на събития за настолни и социални игри в Пловдив – Rise of Dice
  • Най-голямото общество за настолни игри в Пловдив – Айляшката задруга.

Натрупвайки малко опит в организацията на събития за настолни игри, се осмелихме да изпробваме и нещо по-голямо. Това беше именно фестивал, в които да поканим изложители и гости от цяла България. Целта беше да се срещнем, да се запознаем, да обменим опит, да намерим приятели и да покажем на страната, че в Пловдив има общност, занимаваща се с настолни игри и се развива все повече.

Успяхме ли?

И още как. Board with me 2018 надмина очакванията. Над 200 човека отделиха време през уикенда си, за да посетят фестивала. Много от най-големите имена в индустрията за България се включиха като изложители и всеки имаше възможност да се запознае с тях.

Какво видяха гостите на Board with me 2018?

Достъп до стотици настолни игри

Разнообразието от различни игри беше факт. Всеки изложител се беше подготвил и беше заредил щанда си с всякакви заглавия. Имаше както за най-малките, така и за най-големите ветерани в хобито.

Изложителите представиха и много нови настолни игри, които тепърва бяха навлязли на българския пазар. Гостите имаха възможност да играят колко могат и колкото искат – напълно безплатно.

Много от посетителите имаха собствени колекции от най-разнообразни игри. Те имаха възможност да донесат любимите си заглавия. Веднага се намериха хора, с които да поиграят на многобройните маси и столове, които бяхме подготвили точно за тази цел.

Участие в турнири с награди

Най-добрите играчи имаха възможност да премерят сили в няколко добре известни на пазара игри. Записванията на турнирите ставаха както предварително, така и на място.

Играчите мериха сили в няколко кръга, като победителите продължаваха напред. На финалите се срещаха най-често 4 човека и се съревноваваха в една последна игра, която решаваше всичко. Разбира се, за победителите имаше награди – чисто нови настолни игри, разширения и символични награди, като шапки, грамоти, магнити и много други. Най-добрите играчи се снимаха с организаторите на съответния турнир и бяха обявени на тяхната Facebook страница, където успяха да спечелят малко слава през цяла България.

Дискусии, лекции и дебати

Всеки от фестивала имаше възможност да сподели своето know-how с останалите. Това се осмелиха да направят предимно изложителите и по-опитните в бранша. Чухме лекции на много интересни теми, като “Как да създадем своя собствена настолна игра”, “Как да преценим дали си струва да си купим експанжън на някоя игра”, “Как да обясняваме правилата на игрите по-ефективно” и много други.

Получиха се много интересни дискусии с публиката и всички успяхме да научим нещо интересно и да обменим опит.

Промоция, само сега!

Повечето от изложителите на настолни игри дадоха възможност на гостите да пробват и закупят някои от най-добрите заглавия за тогава. Десетки хора си тръгнаха доволни с желаните си заглавия. Търговците бяха приготвили специални оферти и промоции. Имаше много занимания и томболи, свързани с покупката на игрите и всеки, които беше готов да купи се сдоби с много повече от една настолна игра.

Снимки и видео

По време на събитието направихме много снимки на щастливите гости и доволните изложители. Нашите приятели от Cardcore отразиха събитието със специален епизод от техния подкаст и направиха малък трейлър, които показва Board with me 2018 в по-малко от минута

Close Menu